Jdi na obsah Jdi na menu
 


Call of Duty: Advanced Warfare

Tahle hra vyšla 4.11.2014

Call of Duty: Advanced Warfare je střílečka z pohledu první osoby vydaná společností Activision. Hra byla oficiálně vydána 4. listopadu 2014, ale hráči, kteří měli hru před objednanou, mohli hrát již od 3. listopadu díky Day Zero edici. Hru na PCPlayStation 4 a Xbox One vyvinulo herní studio Sledgehammer Studios. O verzi pro PlayStation 3 a Xbox 360 se postaralo studio High Moon Studios. Vývoj hry začal v roce 2011, krátce po vydání dílu Call of Duty: Modern Warfare 3. Studio Sledgehammer do hry obsadilo zkušené herce Troy Bakera a Kevina Spaceyho pro hlavní role. Hra jednoho hráče se odehrává v budoucnosti, kde se hráč ujme role vojína Jacka Mitchella, který je v Námořní pěchotě Spojených států amerických (USMC) a setká se zde s Atlas Corporation, což je soukromá vojenská společnost, která své služby poskytuje pouze nejbohatším lidem.

Hratelnost

Advanced Warfare je jako ostatní díly video herní série Call of Duty hraný z pohledu první osoby. Hra však prošla mnohými změnami. Advanced Warfare již neobsahuje tradiční HUD displej, jak bylo u této série zažito. Místo toho se všechny informace hráči zobrazují pomocí holografické projekce přímo na zbrani. Navíc přibyl pro sérii evoluční Exo oblek, který hráči umožňuje zcela jinou ovladatelnost na bojišti, než co z této série známe. Záleží zcela na hráči, jak svůj Exo oblek vylepší. Po každé misi je hráči udělen určitý počet bodů, pomocí nichž může svůj oblek právě vylepšit.

Hra jednoho hráče

Kampaň obsahuje jednu postavu, za kterou můžeme hrát, jako v ostatních dílech. Postava se zde jmenuje vojín Jack Mitchell. Hra jednoho hráče obsahuje před připravené renderované cut-scény podobné těm v Call of Duty: Black Ops II. Předpřipravené krátké filmy zde pomáhají odvyprávět příběh.

Hra více hráčů

Kromě nových pohybových možností díky Exo obleku, hra více hráčů nadále zachovává podobné prvky této herní sérii. Herní mechanismus Pick 10 známý z dílu Black Ops II se zde přejmenoval na Pick 13. Ten hráčům umožňuje vzít zbraně, tzv. perky a skóre-streaky během konečných 13 bodů. Skóre-streaky je zde opět možno vylepšit lepšími schopnostmi, které zvýší hráčovu účinnost na bojišti. V Advanced Warfare je také možnost vlastnit až 350 různých zbraní a jejich variací. Podpůrné dodávky alias supply dropsmohou hráči přinést nové vybavení přímo během boje. Obsah supply dropu je zcela náhodný, a tak hráč může získat obsah od obyčejných zkušenostních bodů (XP) až po zbraně. Pro získání supply drops mohou hráči také dokončovat výzvy (challenges), které se každým dnem mění.

Děj

V roce 2054, vojín Jack Mitchell (Troy Baker) z Námořní pěchoty USA spolu s vojínem Willem Ironsem (Paul Telfer) a velitelem skupiny, seržantem Cormackem (Russell Richardson), se účastní jeho první bitvy proti Severní Korei v Soulu. Bitva selže a Will je zabit v akci, zatímco Mitchell přijde o celou levou paži, a tak je nucen odejít z ozbrojených složek. Po tom, co se Mitchell zúčastnil Willova pohřbu, mu je nabídnuta pozice ve společnosti Atlas, která je největší soukromá vojenská společnost. Nabídku mu sdělí přímo CEO firmy, Jonathan Irons (Kevin Spacey), který je zároveň i Willův otec. Mitchell také dostane protetickou levou paži za tu, o kterou přišel při bitvě v Soulu.

Mezitím, teroristická skupina známá jako KVA, kterou vede technofobil Joseph "Hades" Chkheidze (Sharif Ibrahim), začne provádět mnoho teroristických útoků. Svět se proto obrátí na společnost Atlas Corporation, aby tuto teroristickou skupinu zastavila v provádění těchto činností. Mitchell spolu s Gideonem (Gideon Emery), Jokerem (Jeremy Kent Jackson) a ostatními spolubojovníky z Atlasu v Lagosu v Nigérii zachrání nigérijského ministerského předsedu a také zajmou inženýra z KVA během technologického summitu. Nicméně, v roce 2055, útoky skupiny KVA začaly být více cílenější a Mitchell s jeho týmem nedokázali zabránit útoku na jadernou elektrárnu na Bainbridge Island veWashingtonu, kde došlo k roztavení reaktoru. Toto avšak nebyl jediný útok na jaderné elektrárny, skupina KVA takovéto útoky podnikala po celém světě, čímž docílila tisíce mrtvých lidí a zmatek ve vládách a paniku obyvatelstva. Atlas Corporation jako dominantní ozbrojená složka na světě slíbila civilistům, že se teroristické skupině KVA pomstí..

Vývoj

Než vývojářské studio Sledgehammer bylo zavlečeno jako pomocná vývojářská síla na Call of Duty: Modern Warfare 3, Sledgehammer pracovalo na pracovně nazývaném díle série Call of Duty: Fog of War. Tento díl měl být publiku představen po Modern Warfare 3 a před Black Ops a měl být zasazen do vietnamské války. Na rozdíl od ostatních dílů, hra měla být z pohledu třetí osoby. Nicméně, tehdejší CEO společnosti ActivisionEric Hirshberg, oznámil, že Sledgehammer Studios nyní pomohou s vývojem Modern Warfare 3a jejich hra bude zrušena. Práce na novém díle začaly v průběhu roku 2011 a měl být vydán v průběhu listopadu 2014. Oproti předchozím dílům, hru již nepohání IW engine, ale vlastní, které studio Sledgehammer vyvinulo. Díky tomu mohla grafická část projít změnami směrem k lepšímu. Animace postav a jejich mimika obličeje byla provedena stejnou metodou, jako ve nadcházejícím filmu AVATAR 2 od režiséra Jamese Camerona.

stazeny-soubor.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář